Úgy gondoltam, hogy a nagyon hangzatos francia elnevezés mögött, biztos valami speciális csokoládékrém rejtőzik. De tévedtem, mivel a ganache nagyon is egyszerű.
Oldalak
▼
2011. október 31., hétfő
2011. október 30., vasárnap
Kóstoló - "Macaron" a Namurból
Már korábban is hallottam, hogy a legjobb cukrászdák egyike a Namur, és tegnap a belvárosi keresgélés alatt (sehol nem találtam könyvesboltot) egyszer csak előttem termett a Namur bejárata.
2011. október 29., szombat
Fahéjas tarte tatin

Éreztem én, hogy nagy fába vágom a fejszém, mivel az interneten rengeteg video van, ami részletesen, lépésről lépésre mutatja be a torta készítését. De vettem egy nagy levegőt és nekiláttam.
2011. október 27., csütörtök
Kóstoló - Első találkozás a panna cottával
A panna cotta számomra az az édesség, amit a crème caramel-lel folyamatosan, a crème brulée-vel ritkàn összekeverek.
Amikor Nándi névnapján vacsorázni voltunk egy Vapiano nevű étteremben, és megláttam a panna cottát az étlapon, azonnal tudtam, hogy ezt most nekem ki kell probálnom.
2011. október 23., vasárnap
Tripla csokis amerikai süti (cookie)
Még csak egyszer készítettem, de máris imádom. Sőt bátran állíthatom, hogy az egyik kedvenc sütim lett. :))
És ez nem más, mint a tripla csokis amerikai lapos süti, a cookie.
És ez nem más, mint a tripla csokis amerikai lapos süti, a cookie.
2011. október 22., szombat
Szőlős kosárka
Sok szőlőm volt még, így elkezdtem gondolkozni és keresni a neten, hogy milyen süteményt lehetne szőlővel készíteni. És találtam egy jó krémet, ami nagyon megtetszett.
Összetevők: mascarpone, tejszín, méz, reszelt citromhéj.
Összetevők: mascarpone, tejszín, méz, reszelt citromhéj.
2011. október 8., szombat
Francia almatorta - Jane Price után szabadon
Azért neveztem el "Almatortának - Jane Price után szabadon", mivel a "Nélkülözhetetlen desszertek" című könyvében találtam az alapreceptet.
Maga a torta elkészítése nagyon egyszerű, de kicsit hosszú, mivel több fázisból áll.
2011. október 7., péntek
Tulipános torta
A torta díszítése elég időigényes volt, mivel az első alkotórésztől az utolsó alkotórészig saját magam készítettem. A tulipánok, a kosár és a fű elkészítése kb. 3 órát vett igénybe, de ehhez persze hozzátartozik, hogy még elég lassan dolgozom. :))))
2011. október 2., vasárnap
Orchidea marcipánból
A torta receptet köszönöm Tortaimádó Mariann-nak.
A marcipán borítás trükkjeit pedig a www.desszertmester.hu tortadíszítő tanfolyamán tanultam.
A marcipán borítás trükkjeit pedig a www.desszertmester.hu tortadíszítő tanfolyamán tanultam.