Oldalak

2011. november 24., csütörtök

Almás kekszek minden jóval

Úgy tűnik, örököltem nagymamámtól azt az elvet, hogy ha lehet mindent fel kell használni, mielőtt még elromlana. 

Hétfő óta szemezek az almákkal a gyümölcskosárban. Nem volt kedvem magában megenni őket. De vajon mihez kezdhetnék velük, mielőtt még megbarnulnak? Aztán eszembe jutott. Átalakítom a tripla csokis amerikai süti receptet. Sőt mintha láttam volna a szekrénybe még egy kis csomag dió, mogyoró, mandula mix-et. Dadàààààààààm és így született meg az almás keksz. Abszolút saját kísérletezés eredménye. 


HOZZÁVALÓK (12-15 darab) 
180 g rétes liszt 
50 g kristálycukor 
100 g szobahőmérsékletű teavaj 
2 közepes méretű tojàs 
3 teáskanál fahéj 
1 alma 
1 teáskanál vanília aroma 
1 teáskanál sütöpor 
dió, mogyoró, mandula ízlés szerint 

 

Turmixgéppel először felhabosítottam a tojást a cukorral, majd hozzáadtam a vajat és a vanília aromát. Ha a vaj nem keveredik el homogénen, nem kell aggódni, a végére jó lesz. 150 g liszthez hozzáadtam a sütőport és a fahéjat, majd részletekben adagoltam a tojásos-cukros-vajas masszához. 
 

Az almát megpucoltam és nagylyukú reszelőn lereszeltem, majd hozzákevertem a masszához. Végül a maradék 30 g lisztet is belekeverem. Már csak a dió, a mogyoró, mandula hiányzik kinek-kinek ízlése szerint. Nekem egy kb. 100 g-os csomagom volt. 
 
A sütőt előmelegítettem 180 fokra és a már jól bevált fagylaltos kanállal, a tepsibe adagoltam a masszát. Kb. 10-15 percig sütöttem, amíg el kezdett barnulni a kekszek oldala. 







 


FIGYELEM :))) Itt is igaz, hogy kihűlve sokkal, de sokkal finomabb, mint forrón. Szóval türelem rozsát, jelen esetben, almás kekszet terem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése