A tészta készítése nem okozott különösebb nehézséget, csak két részletben össze kellett keverni minden összetevőt. Először a 230 g finom lisztet, fél teáskanál szódabikarbonát és egy csipet sót. Majd külön 2 egész tojást, 1 teáskanál vanília kivonatot, 2 teáskanál mogyoró likőrt vagy brandy-t (nekem ez utóbbi volt kéznél) és 150 g cukrot (én itt nyírfacukrot alias Xukort használtam). Végül a két részt össze. Jó kis ragacsos massza lesz belőle. :))) Ezután kerül bele a nagy darabokra tört pörkölt mogyoró.
Figyelem, itt egy szuper konyhai trükk következik.
Hogy kell meghámozni és megpörkölni a mogyorót?
A pörkölést követően a mogyorót beleforgatjuk a tésztába és két bejgli nagyságú rúdat formázunk belőle a sütőpapírral kibélelt tepsiben. Nem kell nagyon formázgatni, úgyis az a lényeg, hogy ilyen rusztikus rücskös legyen. :))) 180 fokos sütöben kb. 35 percig sütjük őket. Az idő lejártát követően egy éles késsel 1 centis darabokat vágunk és oldalára fordítva a szeleteket még 10-15 percig sütjük, amíg mindkét oldala aranybarna nem lesz. Természetesen ehhez félidőben meg kell fordítani őket. :)))
Zárásként annyit azért hozzátennék, hogy a biscotti egy elég kemény és száraz keksz. Nálam 3 nap alatt (sajnos nem légmentes dobozban tárolva) szikla keménységű lett. :))) Finomnak, finom, de nyomába sem ér nekem a tripla csokis amerikai sütinek.
Pontos recept leírásért és sok-sok képért kattintsatok Jodi blogjára (Homemade and Wholesome) vagy Kathrine blogjára (Baking and Boys).
Szia! Ennek sziklakeméynnek is kell lennie :) Az olaszok könnyű édes fehérborba mártogatva fogyasztják (így nem törik bele a foguk, ráadásul nagyon finom) de én tejeskávéval szeretem a legjobban.
VálaszTörlésNem tudom hogy a múlt hét vasárnap készült kekszek vajon mártogatás hatására megpuhulnak-e már. :))) De kipróbálom.
VálaszTörlés