A terv az volt, hogy ne a szokásos diós csúsztatott palacsintát készítsem, hanem a téli szezonhoz hűen egy réteg fahéjas almásat egy réteg diósat.
Ha klasszikus recept kell, akkor elő a Horváth Ilonával. :)))
HOZZÁVALÓK (9 szinteshez)
10 dkg liszt
2 dl tej
4 tojás
5 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
2 alma
ízlés szerint dió, fahéj, cukor
Először a vajat a tojások sárgájával habosra vertem. Aztán felváltva hozzáadtam a lisztet és a tejet. Legvégül a külön felvert tojás fehérjét forgattam óvatosan bele.
Szemben a klasszikus palacsintával, a csúsztatott palacsintának csak az egyik oldalát, és azt is lassú tűzön kell sütni. Én 5-6-os fokozaton sütöttem egy 9 fokozatú tűzhelyen. Kb. 2-3 perc egy palacsinta. A kész palacsintákat egymásra halmoztam. Az egyik rétegre fahéjas alma, a másik rétegre dió került.
Almás réteg |
Diós réteg |
2 almát lereszeltem és ízlés szerint fahéjas cukorral serpenyőben megpuhítottam és kicsit megkaramellizáltam. Én ránézésre olyan 3 evőkanálnyi fahéjas cukrot adtam az almákhoz.
DIÓ, mint palacsinta töltelék
A dióval tényleg nem csináltam sok mindent. Csupán apróra daráltam és egy csomag vaníliás cukrot kevertem bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése