Én is így voltam vele, amíg nem találtam rá Anita blogjára (ahonnan mellesleg a Twix tortát lestem). Én azóta minden receptet ennek megfelelően készítek, és eddig mindegyik szuper lett.
Anita volt olyan aranyos, hogy megengedte, hogy a teljes, általa összegyűjtött és kipróbált átváltásokat feltegyem a blogomra. Aki angolul szeretné látni, akkor katt ide.
Száraz összetevők
Liszt: 1 cup = 5 oz = 140 g
Keményítő: 1 cup = 4 oz = 110 g
Kakaópor: 1 cup = 3.25 oz = 91 g
Kristálycukor: 1 cup = 7 oz = 200 g
Porcukor: 1 cup = 4 oz = 110 g
Tej, tejszín: 1 cup = 8.2 oz = 230 g = 2,46 dl
Vaj: 1 cup = 2 sticks = 8 oz = 220 g
Egyéb folyadékok
Víz: 1 cup = 8.2 oz = 230 g = 2,46 dl
Méz: 1 cup = 10.9 oz = 310 g = 3,27 dl
Olaj: 1 cup = 7 oz = 200 g = 2,1 dl
Általános átváltások (nem pontosak)
3 teáskanál = 1 evőkanál = 1/2 oz = 14 g
4 evőkanál = 2 oz = 1/4 cup = 56 g
32 evőkanál = 2 cups = 16 oz = 448 g
Víz: 1 cup = 8.2 oz = 230 g = 2,46 dl
Méz: 1 cup = 10.9 oz = 310 g = 3,27 dl
Olaj: 1 cup = 7 oz = 200 g = 2,1 dl
Általános átváltások (nem pontosak)
3 teáskanál = 1 evőkanál = 1/2 oz = 14 g
4 evőkanál = 2 oz = 1/4 cup = 56 g
32 evőkanál = 2 cups = 16 oz = 448 g
Egyéb
1 oz = 28 g
1 folyadék oz = 30 ml
1 gallon = 4 quarts = 8 pints = 128 oz = 3.8 liter
1 oz = 28 g
1 folyadék oz = 30 ml
1 gallon = 4 quarts = 8 pints = 128 oz = 3.8 liter