Karácsonyra kaptam egy kis aranyos szakácskönyvet, amit kanadai gasztrobloggerek adtak ki még 2006-ban. Klasszabbnál klasszabb ételek és sütemények vannak benne, de ezen a golyókon rögtön megakadt a szemem.
Eredeti neve: Bomba az eperfáról. A gasztroblogger pedig Mijo, aki a mai napig aktív blogozó. Már több mint 7 éve indította a "Főzőcskézek" nevű blogját.
Mivel nekem csak málnaszörpöm volt, így az én bombáim tulajdonképpen a málnabokorral jöttek. :))
A golyók elkészítése pofon egyszerű.
HOZZÁVALÓK
20 db babapiskóta
3 evőkanál málnaszörp
5 dkg vaj
porcukor
A babapiskótát először le kell reszelni. Reszelő helyett nekem abszolút bevált a forgókéses konyhai robotgép. 1 perc alatt felaprította a babapiskótát. A vajat kis lángon felolvasztottam és málnaszörppel együtt a babapiskótához adtam. Villával jól összedolgoztam és kb. egy órára a hűtőszekrénybe raktam.
Egy óra letelte után apró golyókat formáztam és meghempergettem őket porcukorban. Voilá. Kész is. Lehet enni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése