2011. október 7., péntek

Tulipános torta

A torta díszítése elég időigényes volt, mivel az első alkotórésztől az utolsó alkotórészig saját magam készítettem. A tulipánok, a kosár és a fű elkészítése kb. 3 órát vett igénybe, de ehhez persze hozzátartozik, hogy még elég lassan dolgozom. :))))



TULIPÁN - A tulipán elkészítése nagyon egyszerű.
  • Tulipán fej: Rózsaszin kúpot kell formázni, majd a kúp csúcsát egy ollóval négy felé szétvágni. Végül kézzel vagy marcipán modellezővel a sziromkat kialakítani.
  • Tulipán levél: Zöld kúpot kell formázni, majd a kúp csúcsát egy ollóval két felé szétvágni. Végül kézzel vagy marcipán modellezővel a leveleket kialakítani.

KOSÁR és FŰ

Cukormáz: 100 g teavaj, 200 g porcukor, 2 teáskanál tej és 1 teáskanál vanília aroma. A vajnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, különben vagy nagyon folyik vagy túl kemény. Az összes hozzávalót csak robotgéppel össze kell keverni. Először a vaj, utána részletekben a porcukor, és a legvégén a tej és az aroma. Ha mégis túl folyós lenne a végére, vagy még porcukrot kell hozzáadni vagy mint az én esetemben hűtőbe kell tenni, mivel nem bírja túl jól a 30 fokos konyhát. :)))


Cukormáz mennyisége 23 cm-es tortához: A fenti mennyiség fele is több mint sok a fűhöz, illetve a fenti mennyiség több mint sok a kosárhoz. A fel nem használt cukormáz hideg hűtőben egy-két hétig biztosan eláll. 

A kosárhoz én a Wilton 47-es csövét használtam, a fűhöz a Wilton 233-as csövet, illetve a technikát szintén a http://www.desszertmester.hu/ tortadíszítő tanfolyamán.


* * *

Már mondhatom nyugodtan, hogy az alaptorta a szokásos, mivel a nagy sikerre való tekintettel megint az áfonyás-mascarponés-túró tortát rendelte a család. Viszont a korábbiaktól eltérően a fotós most elég gyors és szemfülés volt ahhoz is, hogy megörökítse azt a pár pillanatot, ami a torta felvágása és a torta elfogyasztása között telt el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése