Boldog Valentin napot mindenkinek!
Abban biztos voltam, hogy ilyen szívecskés kekszet kell készítenem, de mégis valami különlegeset szerettem volna.
Már korábban rábukkantam a "Brush emboidery" technikára, amit magyarul akár úgy is hívhatnánk, hogy ecsettel való maszatolás. Itt van egy video arról, hogy hogyan is készül.
A technika alapjában nagyon egyszerű, csak a cukormáz állagát kell jól eltalálni. :)))
Az alap megint a dán vajas kekszek, viszont most egy új receptet próbáltam ki a cukormázra ("royal icing"). A Wilton cukormáz receptjét adaptáltam.
ROYAL ICING
HOZZÁVALÓK
293 g porcukor
2 evőkanál tojáspor
6 evőkanál meleg víz
Az összetevőket alacsony fokozatú robotgéppel 7 percig kevertem állványon. Majd a legmagasabb fokozaton 5 percig, de ekkor a robotgépet már a kezembe vettem.
Amikor kész, megpróbáltam beállítani a cukormáz állagát. Addig adagoltam hozzá a vizet, amíg olyan fogpasztaszerű nem lett. Ha húztam benne egy csíkot, akkor több mint 20 másodperc volt, mire a csík eltűnt. Ez jó volt a kitöltésre, de túl híg a szirmokhoz. Megoldás végül az lett, hogy meghúztam a szirmok szélét, vártam egy fél percet és csak utána maszatoltam el az ecsettel.
De jóóóó! :)
VálaszTörlésNagyon kis vidámak!!
VálaszTörlésNagyon helyesek! Én is próbálkoztam ezzel a technikával, és még nagyon gyakorolnom kell!
VálaszTörlésWow, csodaszépek lettek :)
VálaszTörlésKöszi mindenkinek! Nagyon élveztem készíteni, de néha a cukormáz állaga felbőszített. :))) Folyt. köv. mindenképp.
VálaszTörlésTovábbra is nagyon ügyes vagy Mesi!
VálaszTörlésMesélj a fogadtatásárol is! :)
Még nem látta. Pénteken lesz fogadtatás. :))
VálaszTörlésSzépek lettek! Nálam is ez a technika a következő, egy kedves olvasóm elküldött egy videót róla, és kérte, hogy csináljak ilyet is.
VálaszTörlésMindenképp megnézem, ha elkészülnek. A látvány miatt nekem nagyon bejött ez a technika.
VálaszTörlés