Még mindig farsangi hangulatban. :)))
A Szellem a fazékban blogon, duendénél találtam vagy úgy egy hete ezt a szupert yorkshire puding receptet. Egyből beleszerettem két dolog miatt is:
1) Nem gigászi mennyiségű olajban kell kisütni.
2) Egyszerű alapanyagok, egyszerű elkészítés.
Az én verzióm ugyan nem gránátalma sziruppal, hanem vanília sodóval készült, amit már a pandorohoz is készítettem. Szinte elronthatatlan. Szuper. Köszönöm, hogy feltetted ezt a receptet.
HOZZÁVALÓK (6-os muffin sütőhöz)
2 tojás
1,5 dl tej
7,5 dkg liszt
csipet só
A tojásokat, a tejet és a sót kézi habverővel simára kevertem. Közben egy evőkanál olajat tettem a muffin formákba és betoltam a sütőbe. 220 fokra raktam. Amint az olaj már forró, pár perc, hozzáadtam a tejes tojásos masszához a lisztet és a muffin formákban töltöttem (kb. 3/4-ig).
20 percig sütöttem, és szuper türelmes voltam, mert egyszer sem nyitottam ki a sütő ajtaját. Nagy érdeklődéssel figyeltem, hogy a folyós massza hogy duplázódik meg 2-3 percenként.
Nagyon szépek lettek! :)
VálaszTörlésÉs szívesen! :)
(Nigella Lawsoné az érdem, mert az Ő műsorából írtam ki. Tényleg jó recept. :) )
Köszi. Nagyon megtetszett.
Törlés