2012. február 3., péntek

TWD - Főzzünk együtt!!!

A héten csatlakoztam egy online főzzünk együtt közösséghez, a "Tuesdays with Dorie"-hoz.

De mi is ez a TWD?

A TWD lényege, hogy havonta kétszer mindenki elkészíti a kiválasztott receptet Dorie Greenspan "Baking with Julia" című könyvéből. Közben megosztjuk egymással tapasztalatainkat, tippeinket. Az erről szóló bejegyzést mindenki a kiírást követő kedden teszi közzé, de a recept csak az adott heti házigazdánál lehet majd megtalálni.

Ez már a második ilyen kezdeményezést, mivel Dorie egy másik könyvét kb. 3 év alatt most év elején fejezték be. :)))) Ez a könyv is hasonló vastag. :))) Szóval lesz mit sütnöm a következő 3 évben. :)))

Dorie Greenspan egy igen ismert szakács Amerikában. Több mint 10 szakácskönyvet írt, melyek közül többet is díjaztak. Párizsban él, így süteményeire erős hatással van a francia konyha, amit én is egyre jobban kedvelek.

A könyvet pedig Julia Child (a Julie és Julia című filmből ismert szakácsnő) ihlette és a recepteket, süteményeket Amerika (2006-ban) legjobb szakácsai találták ki / készítették el.

Mellékesen még annyit, hogy a közösséghez jelenleg több mint 300 gasztroblogger csatlakozott a világ minden tájáról. Eddig én vagyok az egyetlen magyar, de akit érdekel, itt lehet jelentkezni.

Jövő hét kedden jövök az első recepttel. :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése