2011. november 24., csütörtök

Almás kekszek minden jóval

Úgy tűnik, örököltem nagymamámtól azt az elvet, hogy ha lehet mindent fel kell használni, mielőtt még elromlana. 

Hétfő óta szemezek az almákkal a gyümölcskosárban. Nem volt kedvem magában megenni őket. De vajon mihez kezdhetnék velük, mielőtt még megbarnulnak? Aztán eszembe jutott. Átalakítom a tripla csokis amerikai süti receptet. Sőt mintha láttam volna a szekrénybe még egy kis csomag dió, mogyoró, mandula mix-et. Dadàààààààààm és így született meg az almás keksz. Abszolút saját kísérletezés eredménye. 


HOZZÁVALÓK (12-15 darab) 
180 g rétes liszt 
50 g kristálycukor 
100 g szobahőmérsékletű teavaj 
2 közepes méretű tojàs 
3 teáskanál fahéj 
1 alma 
1 teáskanál vanília aroma 
1 teáskanál sütöpor 
dió, mogyoró, mandula ízlés szerint 

 

Turmixgéppel először felhabosítottam a tojást a cukorral, majd hozzáadtam a vajat és a vanília aromát. Ha a vaj nem keveredik el homogénen, nem kell aggódni, a végére jó lesz. 150 g liszthez hozzáadtam a sütőport és a fahéjat, majd részletekben adagoltam a tojásos-cukros-vajas masszához. 
 

Az almát megpucoltam és nagylyukú reszelőn lereszeltem, majd hozzákevertem a masszához. Végül a maradék 30 g lisztet is belekeverem. Már csak a dió, a mogyoró, mandula hiányzik kinek-kinek ízlése szerint. Nekem egy kb. 100 g-os csomagom volt. 
 
A sütőt előmelegítettem 180 fokra és a már jól bevált fagylaltos kanállal, a tepsibe adagoltam a masszát. Kb. 10-15 percig sütöttem, amíg el kezdett barnulni a kekszek oldala. 







 


FIGYELEM :))) Itt is igaz, hogy kihűlve sokkal, de sokkal finomabb, mint forrón. Szóval türelem rozsát, jelen esetben, almás kekszet terem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése