2012. február 21., kedd

TWD 2 - Tripla csokis amarettis pitetorta

Eljött az ideje a második "Baking with Julia" receptnek. Először is hadd kezdjem a következővel: 

WOW!

Imádtam. Én is és férjem is. Igazi olvadt csokibomba egy halvány mandulás beütéssel. Nagyon hasonlított a csokoládé vulkánhoz vagy a csokoládé szufléhoz. Csupán azt sajnáltuk, hogy fagyasztó híján nem tudtuk megspékelni egy kis vanília fagylalttal. Úgy még jobb lett volna. 

 Magát a kakaós tésztát nagyon könnyű volt elkészíteni. Először összekevertem a száraz összetevőket: a lisztet, a kakaóport, a cukrot és a sót. Majd egyszerre hozzáadtam a vajat, a vizet és a tojást. Kézzel összedolgoztam és már mehetett is a hűtőbe fél órára. Kb. 15 perc alatt kész is voltam. 

A tölteléket tovább 15 perc volt elkészíteni. Étcsoki olvasztás, tejcsoki, fehércsoki és 10 db kis amaretti keksz darabolásra és már tölthettem is a formákba. 
 
A recept eredetileg biscottivel írja, de én csak amarettit találtam a boltba. Nem tudom mi lett volna a különbség, de amarettivel nagyon finom volt.


A recept eredetileg hat 13 cm átmérőjű vagy egy 26 cm átmérőjű tortaformát ír. Az én készletemben azonban van két 10 cm-es, egy 18 cm-es és egy 23 cm-es. Így a két kicsit és az egy közepeset választottam. A képeken a közepes látható, mivel elfelejtettem, hogy ki kellett volna vajazni a formákat, és mivel a két kicsi nem kapcsos forma volt, így abból ki kellett kanalazni. A kicsiknek elég volt 10 perc a sütőben, a közepeset viszont kb. 20 perc után vettem csak ki. Panasz persze nem volt. :)))

A tárolási javaslatnál a könyv azt írja, hogy a legjobban frissen, mert másnapra elveszti az állagát. Hát ezt abszolút tudom tanúsítani, mivel egy nap hűtő után elmúlt a klassz olvadt csoki jellege. Olyan lett, mint egy kemény táblás csoki. :((( De feledtette az, hogy frissen viszont valami mennyei. Mindenkinek csak ajánlani tudom. 

A szabályok értelmében receptet nem írhatok, így akit érdekel katt  ide vagy ide vagy ide 


Viszlát két hét múlva TWD!!!

3 megjegyzés:

  1. Szia!

    Elmentem a recept oldalakra is, de nem tudok rájönni, hogy az "oz" milyen mértékegység? Segítenél?
    Köszönöm

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Elmentem a recept oldalakra is, de nem tudok rájönni, hogy az "oz" milyen mértékegység? Segítenél?
    Köszönöm

    VálaszTörlés
  3. Uncia / ounce. Én itt szoktam váltani: http://www.metric-conversions.org/weight/ounces-to-grams.htm

    1 oz = 28.3495 g

    VálaszTörlés