2011. december 27., kedd

Áfonyás panna cotta

Úgy tűnik a panna cottá-ból sosem elég. Íme a legújabb szerzemény az áfonya szószos panna cotta.
A panna cottát pontosan úgy készítettem, mint a többi vörös áfonyás vagy mangós panna cottát.





HOZZÁVALÓK

1 l tejszín
10 dkg kristálycukor
2 teáskanál vanília aroma
1 l-nek megfelelő zselatinpor

A tejszínt a cukorral és a vanília aromával közepes lángol felforraltam. Hozzáadtam a zselatinport. Végül poharakba mértem, és beraktam őket a hűtőbe.

ÁFONYA SZÓSZ
 

HOZZÁVALÓK

30 dkg fekete áfonya
fél citrom leve
2 evőkanál kristálycukor
fél deciliter víz

Ahogy a korábban hivatkozott panna cotta szószokat, itt is felforraltam az áfonyát, a citromlével, a cukorral és a fél deciliter vízzel. Amikor felforrt, turmixoltam rajta egyet, és visszaraktam takarékra egy kis időre (5-10 percre). És már kész is.

2 megjegyzés: